SS, i działa Ci tvnplayer? Bo ja mam takie same ustawienia i ni ch.ja :evil:
Dziwny hałas przy spadających obrotach
Zwiń
X
-
Dziwny hałas przy spadających obrotach
witam
Zauważyłem Dziś na rozgrzanym silniku , na biegu jałowym jak przy gazuje do około 3200 i puszcze gaz to z okolic filtra powietrza ( bardziej słyszalne po stronie kierowcy ) słyszę dźwięk podobny to szybkiego spustu powierza , szurania
Czy ktoś spotkał podobny problem
-
-
Miałem takie same objawy i wyleczyło je dopiero przeczyszczenie i zaslepienie EGR-a. Wczesniej wymieniłem przewody podciśnienia, zaworki N75 i N18, gruszkę, sprawdziłem szczelność dolotu i rozruszałem sztangę- bez efektu. Po wyczyszczeniu i zaślepieniu EGR wyłączyłem go programowo bo wywalał mi błąd 19586. Teraz "szuranie" znikło i auto zbiera się bez zastrzeżeń.
Komentarz
-
-
wezyki podcisnienia wymienione, dolot sprawdzony (nie ma oleju), wymieniona gruszka w turbinie i rozruszane turbinki, EGR wyczyszczony. Problem nadal jest :-(
Mechanicy u ktorych bylem z problemem zauwazyli ze lekko podcieka mi z intercolera ale powiedzieli ze to nie to i zeby narazie zostawic to i probowac szukac dalej :-(
Na kompie sprawdzono i jest niby wszystko oki - cisnienie doladowania itd itp. Zaczyna podlewac troszke 2-gi wtrysk ale jest jeszcze w granicach normy.
Komentarz
-
-
W 110-cio konnych silnikach to normalkaJak się to denerwuje to odepnij na chwilę podciśnienie tego grzybka metalowego na EGR i zaślep wężyk. Zrób próbną jazdę a później zaślep EGR ;-)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hwWonqM-KO8[/youtube]Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
Komentarz
-
Komentarz